Care este necesarul zilnic de vitamina D?

Care este necesarul zilnic de vitamina D?

Necesarul zilnic de vitamina D este individual. Pentru a-ți optimiza sănătatea personală, să explorăm împreună câtă vitamină D ar trebui să iei în fiecare zi.

Vitamina D este un nutrient esențial pentru sănătatea noastră. Ajută la combaterea bolilor, reglarea stării de spirit și susținerea sănătății oaselor. Atunci când pielea noastră este expusă la lumina soarelui, corpul nostru produce vitamina D. Totuși, putem obține și vitamina D din suplimente și alimente bogate în această vitamină. Este important să asigurăm aportul zilnic necesar de vitamina D pentru a menține un nivel optim al acesteia în organism..

Ce este vitamina D lipozomala?

Tehnologia lipozomală livrează eficient substanțele nutritive în corp, protejându-le de descompunerea sistemului digestiv. Încapsulăm suplimentul nostru Vitamina D3+K2+Coq10 cu lipozomii, care sunt membranele grase ce acoperă fiecare celulă din corpul nostru. Lipozomii, ca mici bule, protejează substanțele nutritive până la absorbția lor corectă în intestinul tău.

Vitamina D, solubilă în grăsimi, se stochează în țesuturi grase și ficat pentru utilizare ulterioară. În contrast, vitaminele solubile în apă (precum vitamina C) sunt imediat utilizabile și excretate prin urină.

Vitaminele solubile în grăsime pot fi stocate pe parcursul iernii. Ele reprezintă rezervele pe termen lung ale corpului tău și sunt stocate până când corpul tău are nevoie de ele. În contrast, vitaminele solubile în apă sunt utilizate imediat de către corpul tău. Nivelurile de vitamina D pot crește gradual, necesitând săptămâni sau chiar luni, după administrarea suplimentelor. Hai să vedem cum acest nutrient este absorbit și folosit de către corpul tău.

Rolurile vitaminei D

Acest nutrient joacă un rol principal în sănătatea noastră, susținând totul, de la producția hormonilor sexuali până la funcția nervoasă. Ca nutrient solubil în grăsimi, vitamina D este stocată și folosită pentru a ajuta corpul tău:

  • Absorbția calciului și fosforului pentru a construi oase sănătoase și a preveni pierderea densității osoase
  • Reducerea inflamației pentru a stimula imunitatea și a preveni problemele cardiovasculare
  • Controlul insulinei pentru a susține nivelurile sănătoase ale zahărului din sânge
  • Îmbunătățirea sistemelor nervoase și musculare pentru a crea mișcare și reacții sănătoase
  • Susținerea funcției cerebrale pentru a apăra împotriva depresiei și tulburărilor de dispoziție
  • Reglarea enzimelor pentru a susține producția de hormoni sexuali și suprarenali
  • Reducerea creșterii tumorale pentru a proteja împotriva cancerului
Surse de vitamina D

Spre deosebire de alte nutrienți esențiali, vitamina D nu provine doar din alimente. De fapt, această vitamină poate fi produsă de propriul tău corp – este nevoie doar de puțină influență însorită. De la naștere până la bătrânețe, corpul tău poate crește aportul de vitamina D din aceste trei surse:

Alimente – În timp ce există câteva alimente care conțin vitamina D, majoritatea alimentelor pe care le consumăm nu vor conține niveluri adecvate. Acest nutrient se găsește în foarte puține alimente de origine vegetală, inclusiv ciuperci și lapte de soia. Cu toate acestea, Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a aprobat alimente fortificate cu vitamina D pentru a crește nivelurile. Pentru cei mai mulți, aceste alimente includ lapte de plante, cereale și suc de portocale.

Expunerea la soare – Atunci când lumina soarelui atinge pielea, corpul nostru produce vitamina D. Prin urmare, profesioniștii din domeniul medical recomandă să beneficiezi de cel puțin 10 până la 15 minute de soare pe zi.

Suplimente – Dacă dieta ta și expunerea la soare sunt limitate, există suplimente alimentare care pot salva situația. Vândute în principal sub formă de pastile, suplimentele de vitamina D pot ajuta să susții sănătatea ta generală.

Care este necesarul zilnic de vitamina D?

Lumea modernă este bântuită de epidemia deficienţei de vitamina D, lumina soarelui și alimentele însele nu pot menține singure nivelurile sănătoase de vitamină D. Analizele recente de sânge pot fi un indicator dacă te încadrezi în acest grup de persoane. Dacă medicul tău menționează un nivel scăzut de vitamină D la următoarea ta examinare medicală, atunci ar putea fi momentul să explorezi suplimentarea.

La oamenii sănătoși, standardul pentru nivelurile serice de vitamină D din sânge rămâne aproximativ același. Cu toate acestea, atingerea acelui nivel sănătos poate necesita diferite cantități de suplimentare.

Potrivit Institutului Național de Sănătate, necesarul zilnic de vitamina D variază în funcție de vârstă și alți factori.

0 până la 12 luni – 400 UI pentru bărbați și femei

1 până la 13 ani – 600 UI pentru bărbați și femei

14 până la 18 ani – 600 UI pentru bărbați și femei

19 până la 70 de ani – 600 UI pentru bărbați și femei

Peste 70 de ani – 800 UI pentru bărbați și femei

În timp ce aceste cantități sunt standard, anumite condiții de sănătate pot schimba nevoile tale de suplimentare cu vitamina D.

Știai că este considerat sigur pentru oamenii cu vârsta de peste nouă ani să ia până la 4000 UI de vitamina D pe zi? Dacă ești curios să adaugi suplimente pentru a-ți crește nivelurile de vitamine, ia în considerare aceste condiții deoarece acestea ar putea schimba cantitatea de vitamină D pe care o poți consuma în siguranță:

Alăptare – Persoanele care alăptează ar putea să se întrebe câtă vitamină D ar trebui să consume într-o zi pentru a menține nivele sănătoase pentru mama și bebelușul ei. Un bebeluș primește toți nutrienții de la mamă timp de cel puțin câteva luni de viață. Deși aceste condiții tehnic nu necesită un RDI mai mare, cercetările arată că suplimentarea cu vitamina D mare (4000 UI) ajută la menținerea nivelelor adecvate de vitamina D în laptele matern al mamelor.

Pierderea densității osoase – Odată cu înaintarea în vârstă, oasele încep să-și piardă densitatea și devin mai susceptibile la fracturi și leziuni. Cercetările sugerează că suplimentele de vitamina D de cel puțin 600 UI ar putea reduce fracturile de șold între persoanele cu vârsta de 65 de ani și peste.

Scleroza multiplă (SM) – Cercetările au arătat că nu există o corelație directă între nivelurile scăzute de vitamina D și cauza sau simptomul SM. Cu toate acestea, studiile arată că persoanele cu cele mai ridicate niveluri serice de vitamina D au avut un risc cu 62% mai mic de a avea SM.

Ce este deficiența de vitamina D?

Fără suplimentare, oamenii pot experimenta deficiența de vitamina D. Care este diferența dintre o deficiență și o insuficiență? Deficiența este o scădere mai mare și mai riscantă a vitaminelor, în timp ce insuficiența este o scădere mai ușoară (dar totuși riscantă) a nivelurilor de vitamine.

În timp ce anumite grupe de vârstă pot diferi ușor, standardul pentru nivelurile normale de vitamina D rămâne același pentru toți oamenii. De obicei, medicii vor încadra nivelurile de vitamina D în aceste categorii:

Deficient – Sub 20 ng/mL

Insuficient – 20 până la 30 ng/mL

Normal – 30 până la 60 ng/mL

Testarea vitaminei D

Testarea vitaminei D măsoară doar un biomarker particular – 25-hidroxivitamina D totală serică. Această moleculă reflectă „starea” corpului tău privind vitamina D deoarece marchează cât de mult ficatul tău procesează acest nutrient.

Ce simptome ai când ai lipsă de vitamina D?

O deficiență de vitamina D poate afecta sănătatea noastră în mai multe moduri. Pentru copii, deficiența de vitamina D pe termen lung poate duce la probleme pe tot parcursul vieții, cum ar fi:

Rahitism – O boală (adesea la copii mici) în care țesuturile osoase în creștere nu se mineralizează Osteomalacie – O afecțiune în care oasele existente nu se mineralizează complet. Pentru adulții care dezvoltă o deficiență de vitamina D mai târziu în viață, consecințele pot nu fi la fel de drastice.

Cu toate acestea, simptomele comune includ: Oboseală, de obicei din cauza unei nutriții slabe în general dureri musculo-scheletale, cum ar fi crampele, spasmele și problemele articulare schimbări de dispoziție, adesea legate de depresie și energie scăzută.

Persoanele cu risc de niveluri scăzute de vitamina D

Vitamina D poate fi singurul nutrient pe care corpul nostru îl produce prin energie solară. Cu toate acestea, acest lucru poate face mai greu pentru anumite persoane să mențină nivelurile optime. Pe tot globul, acești factori pot face mai dificilă obținerea unui aport adecvat de vitamina D fie din alimente, fie din lumina soarelui:

Medii cu soare redus – Cu cât primești mai puțin soare, cu atât corpul tău poate produce mai puțină vitamina D prin expunerea la soare. Latitudinea, momentul zilei, sezonul, altitudinea și vremea pot schimba toate expunerea la soare a unui mediu.

Cremă de protecție solară – Este evident să spunem, dar crema de protecție solară blochează tipul de lumină UV care creează vitamina D.

Melanină mai mare – Populațiile cu pielea mai închisă la culoare (sau cu o producție mai mare de melanină) au o dificultate mai mare în sintetizarea luminii solare în vitamina D. Acest lucru creează un risc mai mare de vitamina D scăzută în populațiile negre.

Afecțiuni digestive – Deoarece vitamina D este un nutrient solubil în grăsimi, afecțiunile digestive care interferă cu absorbția grăsimilor pot reduce nivelurile de vitamina D. Aceste condiții includ boala Crohn, sindromul de intestin iritabil și boala celiacă.

Obezitatea – Cercetările arată că persoanele cu un indice de masă corporală peste 30 sunt mai susceptibile să aibă un nivel scăzut de vitamina D.

Alăptarea excesivă – Atunci când un bebeluș se hrănește cu laptele natural al mamei sale, el absorbe nivelurile de nutrienți ale mamei. Dacă mama are un aport inadecvat de vitamina D, acest lucru poate lăsa bebelușul cu niveluri scăzute de vitamina D.

Bătrânețe – Pe măsură ce îmbătrânești, capacitatea pielii de a crea vitamina D din lumina soarelui scade. De asemenea, persoanele în vârstă sunt mai susceptibile să petreacă prea mult timp în interior.

Cât timp se poate lua vitamina D?

Durata administrării vitaminei D poate varia în funcție de mai mulți factori: scopul, nivelul din organism, starea de sănătate și recomandările medicale. Iată câteva aspecte de luat în considerare:

  1. Scopul administrării: Dacă iei vitamina D pentru a corecta un deficit sau pentru a trata o anumită afecțiune, este posibil să urmezi un program specific recomandat de medicul tău. Pentru a menține nivelul optim de vitamina D în organism, unii oameni iau vitamina D pe termen lung.
  2. Nivelul de vitamina D din organism: Dacă ai un deficit semnificativ de vitamina D, medicul tău ar putea să îți recomande o doză mai mare pe termen scurt pentru a-ți restabili nivelul adecvat, urmată de o doză mai mică de întreținere pe termen lung.
Cât durează până când se ridică nivelurile de vitamina D?

Începerea unui nou regim de sănătate poate fi motivantă, chiar entuziasmantă. Cu toate acestea, va trebui să ai puțină răbdare cu suplimentarea cu vitamina D: După ce iei un supliment de vitamina D, va dura ceva timp înainte să observi creșterea nivelurilor de vitamina D. Asta pentru că vitamina D este stocată în grăsimea ta și nu este imediat disponibilă pentru corpul tău.

Fiind un nutrient solubil în grăsimi, vitamina D nu este absorbită, utilizată sau eliminată rapid de către corp. Chiar și cu suplimentarea zilnică, poate dura între 1 și 6 luni să vezi rezultate testabile și schimbări fizice. Cu toate acestea, acest cronometru poate varia ușor în funcție de următoarele: doza de suplimentare, vârstă, greutate și activitate fizică, genetică, alte medicamente, probleme digestive.

Suplimentați-vă sănătatea cu Cymbiotika

De la oase puternice la inflamație scăzută, doza corectă de vitamina D ar putea fi impulsul de sănătate de care ai nevoie. Din fericire, avem acel impuls în forma sa optimă (și cea mai gustoasă). Este esențial să asigurăm necesarul zilnic de vitamina D pentru o sănătate optimă.

La Cymbiotika, furnizăm nutrienți esențiali la cea mai mare putere.  Vitamina Vitamina D3+K2+CoQ10 livrează nutrienți solubili în grăsime într-o soluție de supliment lipozomal pentru absorbție maximă, astfel încât să beneficiezi de toată susținerea sănătății inimii și a scheletului.

Sursa: Cymbiotika blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *